Werkwijze en werkplaats

Onze werkplaats is gevestigd in een prachtige oude fabriekshal, tegenover het station in Rijen.

Werkwijze

Wil je een prachtig en uniek meubelstuk geheel naar eigen wens door Broeders en Broer laten maken? Dan gaan we als volgt te werk:
Broeders en Broer

Kennismaking

Na een telefoontje of mail plannen we een eerste kennismaking, waarin de wensen van de klant helder worden. Mocht u nog geen duidelijk beeld hebben van wat u precies wilt, dan helpen wij u daar graag bij.

Creatief proces

Het creatieve proces draait bij ons dan al op volle toeren, maar werken we, in broederlijk overleg, samen verder uit: hoe kunnen we dit gaan maken en met welke materialen? Dan volgt een offerte en een indicatie van wanneer het meubelstuk klaar kan zijn. Na goedkeuring van de klant zoeken we de stalen en materialen uit. We komen bij u thuis alles heel nauwkeurig inmeten.

Uitvoering

Werkvoorbereiding en planning is de volgende stap. Erg belangrijk, zeker als we voor het maken van uw meubel met andere partijen (zoals de smid) samenwerken. En dan volgt voor ons het mooiste: het daadwerkelijk maken van het meubel in onze werkplaats. We vinden het altijd heel leuk als de klant tijdens dit ‘meubel-in-wording proces’ even bij ons binnenwipt.

Bijna klaar!

Nu is het meubel bijna af en komen we het bij u thuis verder opbouwen en monteren.


Meer weten?

Neem contact met ons op

Materialen

Broeders en Broer werkt met duurzame inlandse houtsoorten zoals iepen, kersen, eiken, noten, essen en douglas. Wij houden ervan om in onze ontwerpen deze prachtige houtsoorten te combineren met strak plaatwerk, zoals mdf en multiplex.

Broeders en Broer
Broeders en Broer

Origineel en uniek

De grillige organische tekening van het hout kan verrassend mooi samengaan met het strakke karakter van het plaatwerk. Maar ook combinaties van hout met metaal, kunststof of beton kunnen wij voor u in een meubelstuk verwerken. Wij werken daarvoor samen met bekwame vakmensen.

Werkplaats

Onze werkplaats is gevestigd in een prachtige oude fabriekshal, tegenover het station in Rijen. Wij delen deze geweldige locatie met andere hout fanaten. Merte Loonen met Hamer & Hark en de tweelingbroers Arne en Senne met meubelmakerij Houtkwadraat. Samen hebben we het gebouw opgeknapt en er een fijne werkomgeving van gemaakt.

Architecture
Architecture

Club Hout

Het is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor menig vakmens, in de volksmond ook wel ‘Club Hout’ genoemd. Door onze vriendschappelijke banden met deze partners en de goede samenwerking, kunnen wij ook grootschalige projecten aannemen.

Stuur ons een email

Club Hout

    Vragen?